Welkom bij concertrecensies.nl

This is the place to be, tenminste, als je een eerlijke mening op prijs stelt  ????

Hier geven wij onze mening over een concert wat bezocht is door één van onze vrijwilligers. Die mening kan soms een "ongezouten" mening zijn want wij vertellen je echt wat wij er van vinden en ja, dat kan natuurlijk ook wel eens minder zijn. Ons oordeel is dat van deskundige leken (in ons team o.a. een artiestenmanager met meer dan 35 jaar ervaring; een radioprogramma-maker met meer dan 40 jaar ervaring; een ex-technicus van o.a. Normaal, Los Vast en diverse top100-orkesten)
Vergeet ook niet even onze Spelregels door te nemen.

JOUW OPTREDEN OP CONCERTRECENSIES.NL? DAT KAN!

 

In concert - Joke Bruijs en het North Sea Symphonic Bigband Orchestra

Ik was gistermiddag in een terecht uitverkochte Grote Zaal van De Doelen in Rotterdam. Ze schitterde begeleid door het prachtig spelende North Sea Symphonic Bigband Orchestra onder leiding van Frits Landesbergen. Ze heeft ook een nieuwe CD uitgebracht, genaamd Young at Heart, met ditzelfde orkest, waarvoor Frits alle arrangementen heeft gemaakt. Een CD die, met name in de NRC, pràchtige recenties heeft gekregen. En terècht!

Zoals ook dit jubileumconcert pràchtige recentie's zal krijgen, en ook dàt is méér dan terecht op een kleine kanttekening na, dat Ron Brandsteder dat, gelukkig ene lied dat hij zong, voor mij niet had hoeven zingen, want dàt was behoorlijk onzuiver. Jan Kooijman kwam dansend èn zingend goed uit de verf, óók Madeline Bell zong erg goed (met in het begin van haar song de microfoon ondersteboven, wat bij Joke tot een keihard gegier leidde). Er was nòg iemand die op het podium niet kon ontbreken, dat was Gerard Cox. Joke en hij zongen Diep in mijn hart van Jaap Valkhof, dat ze óók in De Oase Bar doen. En Gerard zong op verzoek van Joke Voor mijn dochtertje, wat ik óók zó prachtig vind.

Maar dè grote ster was Joke zelf. Ze zag er prachtig uit, en haar warmte, dankbaarheid, en vereerdheid waren voelbaar in de zaal. Ze uitte dat ook méérdere keren. Haar stem is, ik heb het al eerder gezegd, buitengewoon mooi, en in de prachtige akoestiek van De Doelen kwam hij nòg meer tot zijn recht. Dit was een jubileumconcert een groot artiest als Joke Bruijs volkomen wáárdig. Het was een éér om erbij te mogen zijn, en ik heb iets gedaan op het eind van het concert, iets wat ik nog nóóit eerder heb gedaan, zèlfs niet bij Ella Fitzgerald, Sarah Vaughan, of Barbra Streisand, ik heb haar bloemen gebracht, wat weer resulteerde in drie dikke zoenen van haar.

Cornelis Peters

 

Uw reclame hier?

Dat kan, tegen een schappelijke vergoeding kan uw bedrijfslogo en eventueel wat tekstregels op deze site staan.
Ook als er geen rechtstreekse binding is met muziek kunnen wij misschien wat voor u betekenen.

Wilt u daar meer over weten neem dan even contact met de redactie op via de contact button.

Twitter Updates

No tweets found.