Welkom bij cdrecensies.nl

This is the place to be, tenminste, als je een eerlijke mening op prijs stelt  ????

Hier geven wij onze mening over cd's die wij onder oren krijgen, soms kan dat een "ongezouten" mening zijn want wij vertellen je echt wat wij er van vinden en ja, dat kan natuurlijk ook wel eens minder zijn. Ons oordeel is dat van deskundige leken (in ons team o.a. een artiestenmanager met meer dan 35 jaar ervaring; een radioprogramma-maker met meer dan 40 jaar ervaring; een ex-technicus van o.a. Normaal, Los Vast en diverse top100-orkesten)
Vergeet ook niet even onze Spelregels door te nemen.

JOUW CD OP CDRECENSIES.NL? DAT KAN! 

 

Mike Zito - Make Blues Not War

Veelbelovend hoesje, ijn gedaan dat ontwerp. Walter Trout doet mee als special guest, en ook Jason Ricci komt langs. Dat staat bij mij garant voor ijn gitaarwerk en onnavolgbare harmonicasolo’s. Producer is Tom Hambridge en het schijfje is uitgebracht door Ruf Records. Meer info heb ik niet, maar dit volstaat om goedgeluimd het ding op zijn plek te leggen. Ik ga hier niet de hele levensloop van Mike Zito blootleggen (dat heeft Walter Vanheuckelom al gedaan op: http://www.bluesmagazine.nl/recensie-mike-zitomake-blues-not-war/).

Ik interesseer me hier en nu alleen voor deze schijf. In opener Highway Mama spat de vriendschap met Walter Trout (is die er??) er vanaf; ik waan me weer even op Bospop van dit jaar, waar Walter de tentharingen uit de grond speelde. En wat moet je hier dan over zeggen? Verstand van akkoordenschema’s enzo heb ik niet. De enige manier om wat over Highway Mama te melden is dat deze cd voor mij niet meer stuk kan! Wat een opener! Als de rest bagger is dan druk ik wel 11 x op repeat, dan heb ik ook 12 songs. Maar laat maar zitten. Die repeatknop druk ik aan het eind van de cd wel in. EN NOG EEN KEER... EN NOG EEN KEER... Wat een plaat! Dat is ook zeker te danken aan het vakwerk van Tom Hambridge (die overigens ook de drummer is), alles klinkt even zuiver en duidelijk. Zo aan het eind van het jaar is dit voor mij de perfecte blues-cd van 2016. Ik wil mevrouw en meneer Zito senior, uit St. Louis Missouri van harte bedanken dat ze die nacht in februari 1970 de condooms op het nachtkastje hebben laten liggen. Ik ga het oeuvre van deze man verkennen; dat kan je onderscheiden in drie stadia: A) Voor de verslaving, B)Na de verslaving deel 1 (Electra Groove Records), met zijn internationale doorbraak Pearl River, en C) Na de verslaving deel 2 ( Ruf Records), met nu deze knaller!

Ton Odijk

Mike Zito live:
3 febr. 2017 - North Sea Jazz Club Amsterdam
4 febr. 2017 - De Warande, Turnhout, België

Uw reclame hier?

Dat kan, tegen een schappelijke vergoeding kan uw bedrijfslogo en eventueel wat tekstregels op deze site staan.
Ook als er geen rechtstreekse binding is met muziek kunnen wij misschien wat voor u betekenen.

Wilt u daar meer over weten neem dan even contact met de redactie op via de contact button.

Twitter Updates

No tweets found.