Welkom bij cdrecensies.nl

This is the place to be, tenminste, als je een eerlijke mening op prijs stelt  ????

Hier geven wij onze mening over cd's die wij onder oren krijgen, soms kan dat een "ongezouten" mening zijn want wij vertellen je echt wat wij er van vinden en ja, dat kan natuurlijk ook wel eens minder zijn. Ons oordeel is dat van deskundige leken (in ons team o.a. een artiestenmanager met meer dan 35 jaar ervaring; een radioprogramma-maker met meer dan 40 jaar ervaring; een ex-technicus van o.a. Normaal, Los Vast en diverse top100-orkesten)
Vergeet ook niet even onze Spelregels door te nemen.

JOUW CD OP CDRECENSIES.NL? DAT KAN! 

 

Big Time Bossmen - Working On A Plan

Ik vind mensen uit België (vrijwel) altijd sympathiek, en wanneer een recht-voor-de-raapse-rockabillyband hun horizont laat verbreden door invloeden uit blues, swamp rock, soul, een snuifje funk en laat staan een gram hardrock, dan kan je bij mij niet meer stuk. Ik verzin het niet bij elkaar, zo staat het in hun bio. Een interessante omschrijving... het prikkelt in ieder geval de nieuwsgierigheid. Deze schijf is een debuut van dit kwartet Belgen, bij elkaar gekomen in 2012. De meeste songs zijn van eigen hand; op het hoesjes staat niet vermeld welke de covers zijn.

Nu ben ik niet zo thuis swamp rock, dus ik weet zo ook niet welke de covers zijn. Maar google is mijn beste vriend, en dan blijkt het om 1 cover te gaan, en wel 5-10-15 Hours Of... Your Love van Ruth Brown, uit 1957. In de studio zijn ze bijgestaan door Walter Broes (Seatsniffers) als producer. De band bestaat uit David Bauwens aka Dick Hardy op de vocals & bluesharp, Piet Vercauteren aan de gitaar, Bruno Dierick aan de upright bass en drummer Rien Gees. Ze bevelen zichzelf aan als de nieuwste Belgische rootsrocksensatie. En daar is geen woord van gelogen wat mij betreft. Walter Broes levert nu als producer, in tegenstelling tot zijn laatste eigen solo-plaat die niet echt spannend was, een vlammend meesterwerk af. Opener Make My Day laat mij recht overeind schieten. Een hoofdrol voor de staande bas! Baby, What’s Wrong intrigeert, neemt je mee, maar waarom, en waarheen? Kan ik niet verklaren of uitleggen, ik ben immers zelf geen muzikant. That’s My Gal doet hetzelfde; rootsrock is een heerlijk genre. Het lijkt makkelijk scoren, maar het is een hele kunst om songs te maken die blijven boeien. En deze mannen kunnen dat. Maar is het wel rootsrock, of is het rockabilly, of is het doowop?

Na 3 nummers heb ik een referentiekader: Rocky Sharpe & The Replays, en Shanana. Maar dan in een kleinere bezetting. Ja, dan heb je mij wel. (Ik heb een historie met bands als Long Tall Ernie & The Shakers en Hank The Knife & The Jets. Bij LTE ben ik ooit begonnen als roadie (ik was een waanzinnige fan en interesseerde mij mateloos voor de techniek), HTK heb ik jaren bijgestaan als manager.) Met Wolfman hebben we dan een heerlijke slow-shuffle te pakken. Eigenlijk schieten alle superlatieven tekort. Dit debuut gaat maar door met meesterwerkjes. En dat zit hem niet alleen in de behendigheid van de mannen, ieder voor zich, op hun instrumenten en de zang van David; nee. Zeker de productie is nogmaals het vermelden waard. Aan deze schijf is een hoop aandacht en liefde voor het vak besteedt. Tot mijn grote genoegen doet e.e.a. mij op een gegeven moment, zeker in afsluiter Take No Prisoners, ook denken aan de vroege Dave Edmunds. Als je zegt dat hij ook meedoet geloof ik het gelijk. Ook bijzonder: het dendert maar door.

Met andere platen denk je dan weleens van kan-het even-wat-minder. Maar nu niet. Mensen, wat een genot! Hoogtepunt van de plaat: The Effect I Have On Women. Die krijgt een 12 ipv een 11 op de schaal van 1 tot 10. Live zullen deze mannen een absolute sensatie zijn; ik hoop ze van de zomer op het een of andere fetival tegen te komen. Zeker weten dat de wei helemaal plat gaat.

Ton Odijk

Uw reclame hier?

Dat kan, tegen een schappelijke vergoeding kan uw bedrijfslogo en eventueel wat tekstregels op deze site staan.
Ook als er geen rechtstreekse binding is met muziek kunnen wij misschien wat voor u betekenen.

Wilt u daar meer over weten neem dan even contact met de redactie op via de contact button.

Twitter Updates

No tweets found.