Welkom bij cdrecensies.nl

This is the place to be, tenminste, als je een eerlijke mening op prijs stelt  ????

Hier geven wij onze mening over cd's die wij onder oren krijgen, soms kan dat een "ongezouten" mening zijn want wij vertellen je echt wat wij er van vinden en ja, dat kan natuurlijk ook wel eens minder zijn. Ons oordeel is dat van deskundige leken (in ons team o.a. een artiestenmanager met meer dan 35 jaar ervaring; een radioprogramma-maker met meer dan 40 jaar ervaring; een ex-technicus van o.a. Normaal, Los Vast en diverse top100-orkesten)
Vergeet ook niet even onze Spelregels door te nemen.

JOUW CD OP CDRECENSIES.NL? DAT KAN! 

 

  • Adverteren op deze pagina
    Uw bedrijfje heeft een reclame boost nodig? Dan bent u hier aan het juiste adres. Voor vriendschappelijke prijzen maken wij een reclamebanner en plaatsen die op onze site inclusief een link naar uw ei...
  • toartist visitekaart 2
    U bent programmeur van een podium of festival, of allebei? U heeft een artiest nodig die uw (bedrijfs)feest net dat extra tintje geeft? Bekijk op onze website voor welke artiesten en bands wij rechtst...
  • De weg naar succes gaat niet vanzelf! Als je een nieuwe cd hebt opgenomen begint het echte werk pas, het pluggen, airplay krijgen en op alle mogelijke manieren je nieuwe aanwinst onder ieders aandacht...
  • goldenoldiesdiscoparty
    De Golden Oldies Disco Party is gespecialiseerd in de jaren 70's, 80's, 90's en 00's. Feestje bouwen? Voor een schappelijke prijs verzorgen wij de muziek, gezelligheid troef! http://goldenoldiesdiscop...

Walter Broes & The Mercenaries - Movin’ Up

Walter Broes? Die van The Seatsniffers? Ja, die. The Seatsniffers zijn al weer even ter ziele, wat niet betekent dat Walter Broes, frontman, met zijn ziel onder de arm heeft gelopen. Hij heeft een stel kwalitatieve songs geschreven en goed geluisterd naar illustere voorgangers, om samen met The Mercenaries (contra-bassist Bas Vanstaen en slagwerker Lieven Declerq) een nieuwe start te maken. Ook zijn er een paar gastmuzikanten opgetrommeld, waaronder oud- Seatsniffer roel Jacobs op saxofoon. De zuidelijke invloeden spatten er vanaf; je hoort songs die in elke juke joint in de Mississippi delta de feestvreugde kunnen verhogen. Maar het geheel is nogal gladjes.

Lees meer

O.D. Rock ‘N Blues Band - Many Roads

Op de tracklist zien we drie nummers die toegeschreven worden aan Joe Bonamassa*, naast een van een persoonlijke favoriet van mij, Robert Johnson (Walking Blues), en van Willie Dixon, Billy Thompson, Brown Bird en Kenny Wayne Shepherd ook elk een. Wellicht dat deze mannen er wat leuks mee kunnen? We trappen af met So It’s Like that. En ja hoor! Lekker! Het is allemaal niet foutloos, niet perfect, maar dat maakt het juist leuk. Stampt lekker door. Ik begrijp nu ook meteen wat ik tegen Bonamassa heb: veel te glad. (Net als zijn pakken...).

Lees meer

Big Time Bossmen - Working On A Plan

Ik vind mensen uit België (vrijwel) altijd sympathiek, en wanneer een recht-voor-de-raapse-rockabillyband hun horizont laat verbreden door invloeden uit blues, swamp rock, soul, een snuifje funk en laat staan een gram hardrock, dan kan je bij mij niet meer stuk. Ik verzin het niet bij elkaar, zo staat het in hun bio. Een interessante omschrijving... het prikkelt in ieder geval de nieuwsgierigheid. Deze schijf is een debuut van dit kwartet Belgen, bij elkaar gekomen in 2012. De meeste songs zijn van eigen hand; op het hoesjes staat niet vermeld welke de covers zijn.

Lees meer

The Mudcats - Shake It Up

Soms krijg je als recensent dingen opgestuurd waarbij je alleen al van de naam of de titel rolijk wordt. Met deze cd is dat dubbel prijs: Mudcats, dan krijg ik gelijk visioenen van Stray Cats, Bob Cats en de Nederlandse Rumble Cats (bestaan die nog?). Uptempo, rock-a-billy, slapping upright bass, klein drumstelletje, en gaan! En dan hebben we nu The Mudcats:
En verdomd: een paar harde klappen op de snaredrum en gas erop! Goeie pianist er ook bij! Inmiddels denk ik zoveel verstand van gitaargeluiden te hebben dat ik een Gretsch herken.

Lees meer

Uw reclame hier?

Dat kan, tegen een schappelijke vergoeding kan uw bedrijfslogo en eventueel wat tekstregels op deze site staan.
Ook als er geen rechtstreekse binding is met muziek kunnen wij misschien wat voor u betekenen.

Wilt u daar meer over weten neem dan even contact met de redactie op via de contact button.

Twitter Updates

No tweets found.