Welkom bij muziek-recensies.nl!

Het was er nog niet in Nederland, een centraal platform voor muziek minnende Nederlanders.
Via deze website kun je kiezen waarheen je wilt, recensies over cd's, concerten, musical's, vinyl, festivals enz.  enz.
Waarheen je ook wilt, als er een link is met recensies en muziek proberen wij je met de kortste route naar de juiste website te dirigeren.
Heb jij nog suggesties die hier ontbreken? Laat het ons weten via de contactbutton.
Vergeet ook niet even onze Spelregels door te nemen.

Veel plezier op je reis vanaf hier.
Het muziek-recensies.nl team

Uitgelicht

Sean Webster - Leave Your Heart At The Door

Sean Webster is er een met een klassiek verhaal, Toen hij 14 was kreeg hij via een schoolvriendje een gitaar in handen en was gelijk verkocht. Uiteindelijk besloot hij dat Eric Clapton zijn voorbeeld werd, maar niet voordat hij het oevre van jongens als de Kings (Albert, BB en Freddie), Robert Cray, Mark Knopler en een aantal anderen had uitgespit. Vervolgens werd er een band geformeerd, die in de loop der jaren allerlei wijzigingen onderging. Zowel in Europa als de USA heeft hij vele podia en festivals platgespeeld; inmiddels is hij in ons landje neergestreken, om van hieruit verder te werken.

Nu met Leave Your Heart At the Door dus. Het album, en dat is wel even wat , is gemastered door Jon Astley, een meneer die dat ook doet voor bandjes/ artiesten als de Rolling Stones, Toto, John Mayal, Jools Holland en nog een aantal. Interessant om te lezen, maar wat ik altijd het interessantste vind is wat we uiteindelijk te horen krijgen; 10 nummers van eigen hand, en een van Keith Urban. Sean heeft zelf de de productie en de arrangementen gedaan. Wel: produceren kan hij, dat is zeker, zingen ook en gitaar spelen is ook geen probleem. Maar het eerste, nogal bombastische, nummer “Give Me The Truth” is van 13 in een dozijn. Er wordt wel heel veel tijd gevuld met Ohohohe Ohohohe, zonde, want dat er aandacht aan de opname is besteedt kan je horen. Dan “Wait Another Day”: Apart, dit is wel een goed nummer, feitelijk een powerballad, maar toch weer net niet. Ik vrees al te weten waar dit album heen gaat.

En ja hoor, “Broken Man” ook. Wat hier aan de hand is, is dat Sean Webster de fout maakt te veel zelf te willen doen, waardoor het allemaal net niet het beoogde resultaat heeft. Omdat hij zich in de studio over letterlijk alles druk heeft gemaakt is hij voorbij gegaan aan zijn belangrijkste instrument: zijn eigen stem. Het is allemaal loepzuiver. Maar hij pakt je nergens bij je ballen. Daarmee is deze cd een middle of the road plaat geworden. Niet verkeerd, maar geen hoogvlieger. Wil je tijdens een lange autorit een cd in de wisselaar hebben waar je vrouw zich niet aan ergert? Kan je rustig deze pakken. En dat is precies de reden dat er nu een serieuze maatschappij achter Sean Webster is gaan staan. Dat snap ik wel.

De radiostations kunnen dit zomaar op gaan pakken, dus wie weet wat we nog van hem gaan horen. Er staat wel een hele goede uitschieter op de plaat: “Start Again”. Daarin hoor je wel de inspiratie, de power en Sean gaat in deze ballad gelukkig ook echt los op zijn gitaar. Geen cd die naar de zolder verdwijnt, maar hij komt ook niet in mijn top10. Ik denk dat een concert van de man wel genieten zal zijn, en dat is iets wat regelmatig kan in ons land. Zie www.seanwebsterband.com

Ton Odijk

Muziek-recensies.nl in het kort

Ons Bedrijf

Ons bedrijf heeft geen werknemenrs, alleen vrijwilligers. Het is ook geen echt bedrijf want er is geen verdienmodel. Wij waren echter van mening dat er in Nederland nog geen onafhankelijk platform was waar alle muziekstijlen neutraal beoordeeld worden. Misschien zijn ze er wel maar wij kennen ze niet. In ieder geval zijn wij niet bevooroordeeld voor welk genre dan ook. En dat telt!

Ons Doel

Dat is eigenlijk hierboven al beschreven, we streven ernaar om iedereen zijn product te laten beoordelen door (semi)leken. Onze vrijwilligers zijn voorzien van de nodige ervaring op muziekgebied en geven een zo objectieve mening als mogelijk is, straight to the point. Ook als het ons persoonlik niet bevalt dan proberen wij voor de liefhebbers toch een aantrekkelijke column te schrijven.

Ons Team

Ons team bestaat op dit moment o.a. uit een artiestenmanager met meer dan 35 jaar ervaring; een radioprogramma-maker met meer dan 40 jaar ervaring; een ex-technicus van o.a. Normaal, Los Vast en diverse top100-orkesten)
Heb jij enig gevoel met muziek en schrijven, wordt dan vrijwillger bij ons. Je hoeft geen ervaring te hebben met schrijven, dat leer je op den duur vanzelf wel, het enige wat telt is dat je gewoon een eigen mening hebt als je luistert naar een cd.

Meerwaarde

Wij proberen een meerwaarde te worden voor Nederland Muziekland, een land waarin veel artiesten ondergewaardeerd worden. Wij hopen juist die artiesten meer bekendheid te geven door ze een onafhankelijk platform te bieden. Dit platform is niet afhankelijk van commerciele instellingen; zolang alles vrijwillig blijft, blijft onze beoordeling objectief en dat heeft Nederland nodig.

Onze voorwaarden

Muziek-recensies.nl krijgt een beperkt en kosteloos gebruik van copyright voor het uitsluitende gebruik van al het ingezonden materiaal voor onbepaalde tijd op cd-recensies.nl, cd-reviews.com, cdrecensies.nl, concert-recensies.nl, festivalverslagen.nl, lprecensies.nl, muziek-recensies.nl, musical-recensies.nl, vinyl-recensies.nl, vinylrecensies.nl. Teksten kunnen worden ingekort en/of taalkundig gecorrigeerd, zonder de strekking te wijzigen, waarover niet gecorrespondeerd kan worden. Afbeeldingen worden nooit gewijzigd  i.v.m. het intellectuele eigendom. Alle inzendingen van welke aard dan ook worden altijd volledig eigendom van www.cdrecensies.nl, met het copyright beperkt tot de al genoemde websites. Lees voor alle voorwaarden onze welkomstpagina.

Uw reclame hier?

Dat kan, tegen een schappelijke vergoeding kan uw bedrijfslogo en eventueel wat tekstregels op deze site staan.
Ook als er geen rechtstreekse binding is met muziek kunnen wij misschien wat voor u betekenen.

Wilt u daar meer over weten neem dan even contact met de redactie op via de contact button.

Twitter Updates

No tweets found.