Welkom bij muziek-recensies.nl!

Het was er nog niet in Nederland, een centraal platform voor muziek minnende Nederlanders.
Via deze website kun je kiezen waarheen je wilt, recensies over cd's, concerten, musical's, vinyl, festivals enz.  enz.
Waarheen je ook wilt, als er een link is met recensies en muziek proberen wij je met de kortste route naar de juiste website te dirigeren.
Heb jij nog suggesties die hier ontbreken? Laat het ons weten via de contactbutton.
Vergeet ook niet even onze Spelregels door te nemen.

Veel plezier op je reis vanaf hier.
Het muziek-recensies.nl team

In concert - Herman van Veen in Carré

In Januari komt Herman van Veen terug in zijn geliefde Carré met een voorstelling die hij enkele maande geleden ook gaf, en die zó succesvol waren dat hij voor een aantal voorstellingen is teruggevraagd.
Het is bewonderenswaardig wáár deze nu 72 jarige de energie vandaan haalt. Hij zingt een mix van zijn huidige repertoire van zijn nieuwe CD, en het wat oudere repertoire waar hij zijn publiek duidelijk een groot plezier mee doet.

Zijn Liefde van later ontroert nog steeds, en zijn stem is nog steeds sterk en prachtig mooi. Dat hij viool en piano speelt, dat wist ik wel, maar dat hij óók nog andere instrumenten zoals percussie speelt, dat is nieuw voor mij. Zijn multifuctionele begeleidingsband bespeelt óók meerdere instrumenten. 
Het geluid was onbeschrijvelijk mooi, het mooiste dat ik in járen heb gehoord.

Ik ben ook naar de technici toe gegaan om ze een compliment te maken. Herman kon je niet alleen woord voor woord verstaan, maar zelfs letter voor letter. En zijn fantàstische 6 mannen en vrouwen begeleidingsband die ook àllemaal kunnen zingen en méérdere instumenten bespelen, het geheel onder leiding (volgens mij) van die gewèldige Edith Leerkens, was zó fantastisch afgesteld dat je ieder instrument duidelijk kon horen. En dan Herman zelf, als je op die leeftijd nog zó kunt zingen, de stem is nog steeds krachtig, een prachtige klassieke tenor, en nog zó instrumenten kunt bespelen, en óók zó een vrijwel uitverkocht Carré kunt bespelen, en zó bezeten bent, dan ben je de àllergrootste. En die stem is ook nog spatzuiver. Hij heeft onbekend en bekend repertoire gezongen, óók Liefde van later. Het was puur genieten, en dat vond Herman zelf kennelijk óók, want wij wilden niet weg, en hij wilde niet weg. Hij heeft voor een stàmpend Carré méér dan vijf toegiften gegeven.

Kortom, ga er naar toe want u heeft een prachtige avond.

Cornelis Peters.


 

Herman van Veen keert (in januari 2018) terug naar zijn oude liefde Carré met een actueel programma.
Zijn voorstelling is als een dagboek. Elke keer is anders, omdat hij er het grote en kleine nieuws en zijn persoonlijke ervaringen in meeneemt.
Herman en Carré zijn sinds jaar en dag aan elkaar verbonden.

Herman schreef er een gedichtje over:

in Carré 

zaten mijn vader en moeder
vaak op de pluchen rode stoelen
van ook de koningin en prins

strooiden wij vanaf het toneel
zoveel doperwtjes de zaal in
dat onder het gebouw nu
albino plantjes woekeren

in Carré

lachte ik me met een vriendje
tranen om Tien Toon
schreeuwde ik
op een imaginaire tribune
‘hij keurt hem af die kut’

viel ik stil
wist op een avond
tien minuten

niet meer wat te zeggen 

in Carré

 werkte ooit meneer Dekker
die ik vertrouwde
als mijn eigen hand
hoorde ik van een oude vriend
dat Wim Kan
gestorven was
ging ik op de vuist
met een zogenaamde
Cassius Clay
schreef ik de muziek van Ciskes
‘ik voel me zo verdomd alleen’

in Carré

werd ik betoverd
door ‘Labyrint’ van Peter Schat
bewonderde ik oneindig Ellen Edinoff
staarde ik naar Einstein op het strand
knuffelde ik Bette Midler
gaf ik Máxima een hand
verraste ik als vestiairejuffrouw
tijdens een slotapplaus
Bert Visscher met een bosje bloemen
kreeg ik van Madeleine
de sleutel van de voordeur
van dat machtige gebouw

in Carré

zong mijn dochter
eens voor mij
Lodeizens ‘Weet je nog’
en Ramses Shaffy ‘Herman Herman’
speelden Erik van der Wurff en ik

wel vijfhonderd en zoveel avonden 

in Carré

zullen Edith en ik
met wat geluk
over pakweg vijfentwintig jaar
onze eerste afscheidstournee beginnen
én volgend jaar
gaan wij van 26 oktober t/m 10 december
weer voor u zingen

Herman van Veen

Speelduur: +/- 2 uur en 45 min, inclusief pauze

 

(bron: https://carre.nl/voorstelling/hermanvanveen)

Muziek-recensies.nl in het kort

Ons Bedrijf

Ons bedrijf heeft geen werknemenrs, alleen vrijwilligers. Het is ook geen echt bedrijf want er is geen verdienmodel. Wij waren echter van mening dat er in Nederland nog geen onafhankelijk platform was waar alle muziekstijlen neutraal beoordeeld worden. Misschien zijn ze er wel maar wij kennen ze niet. In ieder geval zijn wij niet bevooroordeeld voor welk genre dan ook. En dat telt!

Ons Doel

Dat is eigenlijk hierboven al beschreven, we streven ernaar om iedereen zijn product te laten beoordelen door (semi)leken. Onze vrijwilligers zijn voorzien van de nodige ervaring op muziekgebied en geven een zo objectieve mening als mogelijk is, straight to the point. Ook als het ons persoonlik niet bevalt dan proberen wij voor de liefhebbers toch een aantrekkelijke column te schrijven.

Ons Team

Ons team bestaat op dit moment o.a. uit een artiestenmanager met meer dan 35 jaar ervaring; een radioprogramma-maker met meer dan 40 jaar ervaring; een ex-technicus van o.a. Normaal, Los Vast en diverse top100-orkesten)
Heb jij enig gevoel met muziek en schrijven, wordt dan vrijwillger bij ons. Je hoeft geen ervaring te hebben met schrijven, dat leer je op den duur vanzelf wel, het enige wat telt is dat je gewoon een eigen mening hebt als je luistert naar een cd.

Meerwaarde

Wij proberen een meerwaarde te worden voor Nederland Muziekland, een land waarin veel artiesten ondergewaardeerd worden. Wij hopen juist die artiesten meer bekendheid te geven door ze een onafhankelijk platform te bieden. Dit platform is niet afhankelijk van commerciele instellingen; zolang alles vrijwillig blijft, blijft onze beoordeling objectief en dat heeft Nederland nodig.

Onze voorwaarden

Muziek-recensies.nl krijgt een beperkt en kosteloos gebruik van copyright voor het uitsluitende gebruik van al het ingezonden materiaal voor onbepaalde tijd op cd-recensies.nl, cd-reviews.com, cdrecensies.nl, concert-recensies.nl, festivalverslagen.nl, lprecensies.nl, muziek-recensies.nl, musical-recensies.nl, vinyl-recensies.nl, vinylrecensies.nl. Teksten kunnen worden ingekort en/of taalkundig gecorrigeerd, zonder de strekking te wijzigen, waarover niet gecorrespondeerd kan worden. Afbeeldingen worden nooit gewijzigd  i.v.m. het intellectuele eigendom. Alle inzendingen van welke aard dan ook worden altijd volledig eigendom van www.cdrecensies.nl, met het copyright beperkt tot de al genoemde websites. Lees voor alle voorwaarden onze welkomstpagina.

Uw reclame hier?

Dat kan, tegen een schappelijke vergoeding kan uw bedrijfslogo en eventueel wat tekstregels op deze site staan.
Ook als er geen rechtstreekse binding is met muziek kunnen wij misschien wat voor u betekenen.

Wilt u daar meer over weten neem dan even contact met de redactie op via de contact button.

Twitter Updates

No tweets found.